KUKURUZNA SVILA

Kukuruzna svila, koja u vreme cvetanja kukuruza visi sa ploda u vidu tananih i svilenkastih vlakana, jeste pouzdano i potpuno bezopasno prirodno sredstvo za mršavljenje. Kukuruz je na našim prostorima veoma rasprostranjena biljka pa zato nije teško ostvariti ovakav vid lečenja gojaznosti. Kao što je gore navedeno, lekoviti deo biljke je kukuruzna svila, koju u lekovite svrhe treba odseći pre oprašivanja i brzo sušiti na promaji. Pored toga što obezbeđuje efikasno mršavljenje ako se pije kao čaj, kukuruzna svila je i vrlo dobar diuretik, pomaže kod zastoja mokraće.

Kukuruzna svila se već jako dugo koristi kao lekovito sredstvo, i to ne samo u našem narodu. Poznata je po tome da je od zaista velike pomoći kod nekih oboljenja, kao i da ne ostavlja štetne posledice. Sveža kukuruzna svila u sebi sadrži masno i eterično ulje, smolu, gumu, alkaloid koji ima osobinu da steže krvne sudove, hlorofil, fosfornu kiselinu i dosta kalijuma i mangana. Kukuruzna svila je, u obliku čaja, jedan od najjačih prirodnih diuretika. Konsumiranjem ovog čaja se u toku 24 sata može nekoliko puta povećati količina izlučene mokraće, i to bez štetnih posledica, što je naročito bitno kod onih bolesti gde sakupljanje vode ima nepovoljno dejstvo na organizam. Ova biljka korisna je kao prirodni lek i u lečenju bolesti mokraćnih puteva, katara bešike, upale bubrega, kamena u bubregu, reume.

Čaj od kukuruzne svile
U šolju vrele (ne kljucale) vode potopiti jednu kašičicu kukuruzne svile i staviti da odstoji 5-10 minuta. U toku dana potrebno je popiti najmanje 5 šolja čaja u jednakim razmacima od po nekoliko sati. Čaj od kukuruzne svile nema štetnih dejstava tako da se može koristiti u dužem vremenskom periodu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.