ŠEĆER UBRZAVA STARENJE

Šećer ubrzava propadanje elastina i kolagena, proteina ključnih za zdravlje kože

UKOLIKO želite da usporite proces starenja, iz ishrane bi trebalo da isključite šećer u svakom smislu reči, upozorava američki dermatolog dr Frederik Brant, koji ima brojne klijente iz sveta poznatih.

Šećer, po njegovim rečima, ubrzava propadanje elastina i kolagena, proteina ključnih za zdravlje kože. Pokazalo se da utiče loše ne samo na liniju, već ubrzava i proces stvaranja bora.
Za vraćanje sata deset godina unazad dovoljno je jesti samo manje šećera, ističe dr Brant, objašnjavajući da već posle deset dana bez šećera lice se prirodno “zateže”, a posle godinu dana menja se u potpunosti i izgled celog tela.

To je zato što se prilikom konzumiranja šećera stvaraju molekuli koji štetno deluju na kožu. Da bi ih neutralizovali treba piti čajeve bogate antioksidansima.
Zato kuru podmlađivanja treba početi sa ishranom, bez rafinisanih šećera. Posebno se treba čuvati skrivenih šećera u alkoholnim i bezalkoholnim pićima.

Tokom čišćenja organizma treba jesti zelene jabuke, borovnice, brokoli, smeđi pirinač, karfiol, beli luk, narandže, mahunarke, žitarice i ostalo voće. Naročito je bitno da se konzumira dosta tečnosti – preko 2 litra.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.