SJEMENKE BUNDEVE PROTIV RAKA

Malo čudo prirode za koje i nismo toliko svesni o njegovoj hranljivoj vrednosti je golica, ili kako je nekima poznatija semenka bundeve. Ona je pomoćnik u borbi protiv kancerogenih ćelija, ali i protiv lošeg raspoloženja.

 

Golica je bogata proteinima, magnezijumom, vlaknima, manganom i fosforom. Kako bi ojačali imunitet i pomogli organizmu da razvija ćelije u organizmu, poboljšali spavanje, vid i kožu potreban nam je cink. A upravo golica sadrži visok procenat cinka.

 

Ove čudesne semenke sadrže jedninjenja koja pomažu organizmu da se izbori protiv kancerogenih ćelija.

 

Nemačke studije pokazuju da žene koje prolaze kroz menopauzu, a unosi dnevno preporučenu dozu golice smanjuje rizik od raka dojke za čak 23 odsto.

 

Semenke bundeve su jednako hranljive u svakom obliku.

 

Ulje iz semenke bundeve je jako delotvorno u tretmanu kod uvećane prostate. Ovo ulje sadrži fitohemikalije i antioksidante koje se bori protiv slobodnih radikala u organizmu i time sprečava nastanak ćelija koje izazivaju rak.

 

One su odličan izvor proteina i ključna su namirnica u borbi protiv viška kilograma. Šaka golice sadrži u proseku pet grama proteina, koji vam pomažu da se osećato sito.

 

Golica je preporučljiva za mentalno i zdravlje organizma, jer pomaže u borbi protiv stresa.

 

Ali, kako je svako jezgrasto voće kalorično, tako je i golica. Šolja golice sadrži oko 285 kalorija, tako da nije preporučljivi konzumirati više od 30 grama ove izuzetno hranljive namirnice.

No Comments

Post a Comment