SOKOVI ZA DETOKSIKACIJU

Svi znamo da treba jesti puno povrća, zelja koje je potrebno za optimalno zdravlje. Jesti svježe, organski uzgojeno zelje je najbolji lijek koji možemo dati našim tijelima. Zeleni sok je jedan od najboljih načina kako bi se osiguralo da smo unijeli dovoljnu količinu vitamina. To je najbolji način i za djecu, najviše zbog toga jer se okus može maskirati i učiniti privlačnijim.

Zeleni sok je mješavina zelenog povrća u kombinaciji zajedno s ukusnim kombinacijama voća. Sve što trebate je sokovnik i povrće.

Svakodnevni razlozi konzumiranja soka su u tome što pomažu u apsorpciji hranjivih tvari. Isto tako ako ne možete jesti neko povrća koje mi ovdje nudimo, kao što je celer, možete ga samljeti u sokovniku i popiti, na taj način hranjive tvari idu direktno u vaš organizam.

Isti je slučaj sa keljom, krastavcem, realno tko od nas može pojest sve ove sastojke odjednom. Međutim kad ih sameljemo dobijemo sok koji bez problema popijemo, a ono što je zanimljivo ta kombinacija je ukusna za naše nepce.

Zeleni sokovi su odličan način da dobijete hrpu hlorofila koji čine bitan dio našeg tijela. Hlorofil je ono što biljke čini zelenima, i to je možda najsnažniji element koji postoji u svemiru. To je lijek za naša tijela. Hlorofil povećava protok kiseonika u sve dijelove tijela, što znači da puštamo više ugljičnog dioksida, toksina i stresa. Obilje kiseonika znači da naša tijela postaju aerobno okruženje u kojem bolesti ne mogu opstati. Anaerobno okruženje pogoduje razvoju bolesti.

Zeleno povrće kao glavni sastojak zelenog soka, sadrži gotovo sve bitne minerale koje trebamo, pomoću kojih su naša tijela opremljena potrebnim resursima za borbu protiv prolesti. Zeleni sok nam također daje enzime koje trebamo za čišćenje, detoksifikaciju i obnavljanje na ćelijskom nivou. Enzimi su takođe potrebni za probavu hrane.

Recept za ukusni i zdravi zeleni sok:

  • 2 ražnjića celera
  • šaka špinata
  • 1/2 krastavca
  • 1 velika jabuka ili 2 male jabuke

 

 

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.