10 SAVJETA ZA DOBRO ZDRAVLJE

O zdravlju se može pročitati mnogo toga, a što više o toj tematici informacija imate to možete biti zbunjeniji. Vjerojatno vam je teško postaviti prioritete i razlučiti što je bitno, a što su usputni savjeti kojih se možete, a ne morate pridržavati.

Slijedi nekoliko najvažnijih savjete koje biste trebali ukomponovati u svoj životni stil, a ostalo neka bude nadopuna ovome.

-1- Relaksirajte se

Svakodnevno se bavite nekom aktivnošću koja vas opušta. To može biti bavljenje cvijećem, molitva, pisanje dnevnika… Na ovaj način ćete puniti baterije, te imati dovoljno energije za ono što vam treba.

-2- Odbacite zavisnosti

Ne postoji lak način na koji možete odbaciti zavisnosti, ali jednom kada to uspijete rezultat će biti vrijedan uloženog truda.

-3- Družite se

Svakodnevni stres je lakše podnošljiv ako ga imate s kim podijeliti, nasmijati se problemima i zaboraviti na njih.

-4- Budite svjesni svog zdravlja

Nikad nemojte ignorisati zdravlje. Ako nešto nije u redu potrudite se na vrijeme reagovati, jer odugovlačenje ne rješava problem, nego ga umnožava. Prevencija je uvijek najbolji lijek.

-5- Budite pozitivni

Uživajte u životu i zabavljajte se. Svaka okolnost tu je s nekim razlogom, a vi se potrudite uz njenu pomoć kreirati pozitivnu energiju za sebe i svoje okruženje.

-6- Unosite manje kalorija i više vode

Nemojte se prežderavati i potrudite se uvijek birati manje kalorične opcije. Jedite više od tri obroka dnevno, te ako je moguće 5 porcija voća ili povrća, zatim oko 8 čaša vode.

-7- Svakodnevno vježbajte

Znojenje uključite u svoju rutinu. Ako ne volite vježbati ne morate, ali se bavite aktivnostima koje će vas pokrenuti i dati vam dovoljno energije.
-8- Vodite zdrav životni stil

Na zdrav životni stil nemojte gledati kao na cilj koji treba ostvariti, nego na stil života koji biste trebali svakodnevno njegovati.

-9- Budite umjereni
Lake doge odbacite( kafa, koka-kola napici), ali nemojte ni u čemu ni pretjerivati.

-10- Dodajte zelenilo u prehranu

Voće i povrće su najvažnije namirnice za zdrav život. Ako budete umjereni moći ćete u hrani uživati, umjesto da se zbog nje imate grižnju savjesti.

 

 

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.